Se enkelt indlæg
Gammel 07-10-2014, 17:52   #27
Bodrum
Lever på K10
 
Bodrums avatar
 
Tilmeldingsdato: 04-09 2012
Lokation: Aarhus
Indlæg: 1.457
Styrke: 13
Bodrum er ny på vejen
https://ast.dk/om-ankestyrelsen/juri...essourceforlob

Vi kan i denne forbindelse henvise til Ankestyrelsens principafgørelse 6-14. Det fremgår heraf, at en borger ikke kan anmode om, at kommunen alene tager stilling til spørgsmålet om fleksjob, da kommunen skal se en ansøgning om fleksjob i lyset af alle de muligheder, der findes for hjælp efter den sociale lovgivning. Kommunen skal således i det enkelte tilfælde vurdere, om og i givet fald hvilken indsats, der skal iværksættes. Kommunen skal vurdere, om der er grundlag for at påbegynde behandling af sag om fleksjob eller at iværksætte andre initiativer.

Ginette:

'Kommunen SKAL SÅLEDES I DET ENKELTE TILFÆLDE VURDERE, om og i givet fald hvilken indsats, der skal iværksættes. Kommunen SKAL VURDERE, om der er grundlag for at påbegynde behandling af sag om ..... ' - skriver Ankestyrelsen på deres hjemmeside

Og så findes der kommuner (ikke alle heldigvis, jeg har også set flere breve fra kommuner som var enig i, at kommunen skal træffe afgørelse) som siger noget som:

'Borgeren har mulighed for at ansøge om en af disse ydelser, og vil i denne forbindelse evt. blivet tilbudt et ressourceforløb, hvis kommunen efter rehabiliteringsteamets instilling finder at arbejdsevnen kan udvikles derigennem. Men borgeren har ingen krav på forlæggelse af sin sag for rehabiliteringsteamet.'

Hele problemet opstår, fordi konsekvens af, at det er KOMMUNEN som starter en sag om rev., ressfl eller fleks, det er at ydelsen jo gælder så snart man er VISITERET og det er når kommunen har afgjort at der er grundlag til at starte en sag (dvs opfylder borgeren betingelser for målgruppen)
Bodrum er ikke logget ind   Besvar med citat