Se enkelt indlæg
Gammel 24-05-2014, 23:22   #2
dinosaur
Mit andet hjem K10
 
Tilmeldingsdato: 17-04 2013
Lokation: Hjemmefra ude på landet
Indlæg: 638
Styrke: 12
dinosaur er ny på vejen
Citat:
Oprindeligt indsendt af miominmio Se meddelelser
Har brug for lidt hjælp her...

Igår fik jeg en meget uventet besked om at jeg fået bevilliget invalidepension med løbende udbetaling på 8.400 kr/måneden før skat fra Sampension.
Det er jo dejligt, men problemet er at jeg er på kontanthjælp og kan ikke finde hoved og hale i, hvilke regler der er gældende her.

Jeg søgte fP på det foreliggende og fik afslag i dec 2013. I ugen var jeg så til samtale på jobcenter og havde forventet at jeg ville komme i arbejdsprøvning i fht fleksjob, da det tidligere været på tale.
Det fik jeg ikke lov til. Jeg kunne heller ikke komme på ressourceforløb, men er blevet sendt ud i et aktiveringscenter, hvor jeg skal være i 26 uger.

For mig giver det ingen mening, da jeg er parat at starte helt forfra og ønsker ikke noget hellere nu, end at komme tilbage på arbejdsmarkedet, da det er for slidsomt både psykisk og økonomisk at blive holdt på kontanthjælp.

Igår stod der så pludseligt en hæseligt stor summe penge på min konto. Et engangsbeløb der er skattefrit samt invalide pension med tilbagevirkende kraft.

Men kan man beholde pengene når man er på kontanthjælp?

Og hvordan forholder man sig til kreditorer, hvis man skal leve af de penge og ikke får kontanthjælp mere?
Tillykke med pensionen.

Den løbende udbetaling modregnes i kontanthjælpen. Det du har fået med tilbagevirkende kraft (månedlige udbetalinger) skal du leve for før du får kontanthjælp igen.

Det skattefrie engangsbeløb kan kreditorbeskyttes hvis det sættes ind på en særskilt konto. Du skal bede pensionsselskabet om at tilbageføre pengene og derefter få dem indsat på kreditorbeskyttet konto.

Selv om de bliver kreditorbeskyttet er det ingen garanti for at du ikke skal leve for dem inden du kan få kontanthjælp igen, det afhænger en vurdering af erstatningens art.

Jeg synes du skal rette henvendelse til ydelseskontoret og fortælle hvad du har fået og hvorfor. Herefter vil du få en afgørelse som du kan anke hvis du ikke er enig. Dette for at have rene linier og du er sikker på at du ikke efterfølgende skal tilbagebetale uretmæssigt modtagne beløb.

Jeg ved ikke lige hvad du mener med den sidste bemærkning om kreditorer.

Mvh. Susann
dinosaur er ikke logget ind   Besvar med citat