Se enkelt indlæg
Gammel 08-01-2014, 18:49   #4
frida
Klart Afhængig af K10
 
fridas avatar
 
Tilmeldingsdato: 17-08 2007
Indlæg: 482
Styrke: 17
frida er rigtig godt på vej
Hej Peter

Jeg deler og genkender din bekymring, frustration og afmagt.

Jeg tænker på min egen sag, hvor alt der kunne gå galt, ER GÅET GALT, med det resultat at jeg endnu efter ti år, ikke er fuldt afklaret i forhold til fremtidigt forsørgelsesgrundlag.

Lad det være en advarsel til alle om hvad "worst case scenario" kan blive.

Jeg bruger også rigtig meget tid på at rådgive og vejlede nye "system-ramte" her på K10, og jeg savner tit feedback på om rådgivning bliver fulgt, eller opfølgning på sagsforløb og tråde.

En rigtig god ting vi kan gøre, og som du allerede har startet op selv, Peter, er tråden om "Råd til nybegyndere".

Den er allerede fuld af gode input og ideer, direkte inspireret af dit eget gode oplæg og din egen vane, du har lært os andre også, om en række standardiserede begynder-spørgsmål, så man kan pejle sig ind på HVOR i forløbet brugeren er, når en ny bruger ligger spørgsmål ind.

Jeg tror også du har ret i din formodning i samme tråd, om at nu er folk simpelthen så DESPERATE, at de ikke kan overskue at bruge søgefunktion, følge op, simpelthen fordi de er totalt paniske over hele deres verden ramler nu.

De mennesker, familier, der rammes nu, er det min fornemmelse at det sker med lynets hast....fordi alle indgreb og reformer er blevet så skarpe, så brutale og nådesløse.

Så min tanke er om vi kunne lave et "begynder-standard-kit"?

Måske skal begynder-rådene sammenfattes til en standardskrivelse nye brugere automatisk får pr mail, når de tilmelder sig k10?

Hvad siger Web?

Vi kunne også forfatte en standardskrivelse der beskrev de punkter man skal have overblik over i STARTEN af arbejdsløshed eller sygdom, så K10 brugere kan printe den som en tjeklister til en god start på mødet med systemet?

Her tænker jeg også i forhold til ejerskab og ansvar overfor egen situation, så når borgeren møder på kommunen eller Jobcenteret, sker det på et oplyst grundlag, så man sikrer sig, at borgerne ikke mister rettigheder fra start, såsom ulovlig fratagelse af sygedagpenge eller at en arbejdsskade-sag ikke bliver startet op.

Simpelthen ruste borgeren til mødet med systemet, INDEN panikken indtræffer.

Standardskrivelser udfærdiget på baggrund af lige netop den ekstrem store "ekspert"-viden der repræsenteres af mange brugere her på siden.

På den måde undgår vi også, at køre træt i at lave de samme skriv og svar til begyndere og så kan vi i stedet ligge kræfterne i at hjælpe, når situationen begynder at spidse til og "The Big guns" skal frem.

Men måske vil en heldig bivirkning af et sådant stykke forarbejde af K10's brugere formidle lige netop den portion viden og selvtillid der skal til, sådan at borgerne fremover IKKE havner i fedtefadet på denne måde, med et liv i ruiner som resultat.

Frida

Sidst redigeret af frida; 08-01-2014 kl. 18:57.
frida er ikke logget ind   Besvar med citat