Se enkelt indlæg
Gammel 26-10-2012, 15:18   #10
Thomas1981
Mit andet hjem K10
 
Thomas1981s avatar
 
Tilmeldingsdato: 17-12 2011
Lokation: Horsens
Alder: 43
Indlæg: 671
Styrke: 13
Thomas1981 er ny på vejen
Ja det ville være rigtig synd, hvis pludselig det blev vurderet du havde arbejdsevne. Altså synd fordi du skriver du stadig er berettiget til det.

Jeg har bipolar sindslidelse, som mit største problem. Og jeg havde nogle gange store plan, når jeg rigtig var oppe og have det, FOR godt.
Ikke at jeg på nogen måde hentyder noget, men jeg kender godt til drømmen om at have sit eget, hvor hobby kunne skabe indhold.

Det med indhold i livet kan jeg sagtens følge. Men det er rigtigt, ingen kommune vil skelne imellem om man kan arbejde med noget som hobby eller rigtigt arbejde. Så snart man kan klare timer med noget som helst, skal man virkelig være sikker på grundlaget for det er iorden.

Inden man går igang.

Hvis du kunne få lov til at det var et skånejob, ville det være perfekt.

Men der er altså også en anden mulighed. Hvis det går rigtig godt med tiden, og man tjener, eller kan klare så meget, at man bliver selvforsørgende. Så kan man få gjort sin pension hvilende. Enten selv eller af kommunen, eller evt. bliver opgraderet til fleksjob. Men mener også i reformforslaget, blev slået på tromme for, at førtidspensionister trygt kunne "komme ud af busken" i fremtiden. Hvis de følte for at prøve noget med arbejdsmarkedet. Uden frygt for at miste sin pensionsberettigelse.

Og skulle de ressourceforløb blive en god ting, og ikke kun af det onde. Så vil man også kunne det, hvis kommunen mener det vil kunne hjælpe en i forhold til at have en eller anden form for arbejde.

Kan du arbejde samtidig med din førtidspension?


Du kan godt have et mindre arbejde ved siden af din førtidspension. Når din supplerende arbejdsindtægt når en vis størrelse, modregner kommunen indtægten. Du kan læse mere og se nogle regneeksempler på Førtidspension, ny ordning på borger.dk

Der kan godt være flere ting i regnestykket, der flytter sig, når du har en indtægt ved siden af. Derfor er det en god idé at kontakte din kommune for at få beregnet din økonomiske situation helt præcist.

Hvis det viser sig, at du i en periode bliver i stand til at forsørge dig selv via indtægtsgivende arbejde, kan kommunen gøre din førtidspension hvilende. Det vil sige, at du ikke får nogen pension udbetalt i den periode. Hvis din pension er hvilende, kan kommunen gøre den aktiv igen, når du ikke længere tjener så meget.

Hvis du vedvarende er blevet selvforsørgende, kan kommunen helt frakende din førtidspension. Det kan eksempelvis være, at din arbejdsevne er forbedret så meget, at du kan arbejde i et fleksjob. Du kan også selv bede om at få frakendt din førtidspension. Du kan læse mere om dine muligheder for at få et mindre arbejde i patientinformationen Skånejob for førtidspensionister.


Link: http://patienthaandbogen.dk/sociale-...sion-3287.html
Thomas1981 er ikke logget ind   Besvar med citat