Se enkelt indlæg
Gammel 07-10-2012, 15:44   #1
gunvor
Har ikke tid til andet end K10
 
gunvors avatar
 
Tilmeldingsdato: 13-07 2010
Indlæg: 2.092
Styrke: 17
gunvor er ved at flytte ind på K10gunvor er ved at flytte ind på K10
Lægeforeningen frygter for den lægefaglige rådgivning i rehabiliteringsindsatsen

Sådan lyder overskriften fra Lægeforeningens hjemmeside d. 4. okt. 2012, og brødteksten uddyber:

Citat:
Den nye førtidspensionsreform vil svække den lægelige rådgivning i kommunerne, frygter Lægeforeningen. Det kan gå ud over patienter med komplekse helbredsproblemer.
Citat:
Lovforslaget giver desværre ingen garanti for, at læger bliver inddraget i de nye funktioner, som er målrettet borgere med komplekse problemer. Lægeforeningen frygter derfor, at lægers vurderinger og faglighed vil få mindre vægt.
Citat:
Lovforslaget betyder, at der ikke længere skal være kommunallæger ansat til at rådgive i komplekse pensionssager. Deres funktion som rådgivere i sager om blandt andet fleksjob og førtidspension skal i stedet varetages af regionen
Citat:
”Vi forventer, at regionerne vil ansætte læger i stillingerne som sundhedskoordinatorer. De mennesker, som er målgruppen for indsatsen, har komplekse helbredsproblemer – både fysiske og psykiske. Det siger sig selv, at her er brug for en læge med et overblik over den enkeltes helbred, hvis rehabiliteringsteamet skal kunne tage stilling til, hvad patienten kan klare af arbejde”, siger Mads Koch Hansen.
Mads Koch er formand for Lægeforeningen.

Link til hele nyhedsbrevet: http://www.laeger.dk/portal/page/por...nyhedsId=81488

Min lille bemrk. til ovenstående, som en del K10 brugere vil kunne nikke genkendende til:

Alt for mange sager om såvel fleks som pension bærer bestemt ikke præg af kommunerne pt. har ansat en læge m. et overblik over den enkeltes helbred, endsige evne til at læse og sammenholde de lægefaglige dokumenter, der findes i disse sager.

Dertil skal siges, at jeg udmærket forstår foreningens forsøger at bibeholder disse job for deres medlemmer, det er jo ganske normalt for en fagforening, at beskytte sine medlemmers interesser.

Det ville bare klæde Lægeforeningen, at denne udviste samme interesse i forhold til nuværende lægekonsulenter, ansatte læger i visittationsteam og gengangere af speciallæger anvendt af kommunen, når det gælder ordentlig lægefagligt arbejde uden hensyn til kommunernes økonomiske kassetænkning.

Herunder hvordan Lægeforeningen vil arbejde på, at også kommunernes lægekonsulenter er underlagt den lovgivning, som også deres øvrige medlemmer er underlagt.
__________________
It's not where you're going or where you've been
it's not your glory and it's not your sin
It's the difference that you make
When there's more than your pride at stake
gunvor er ikke logget ind   Besvar med citat