Se enkelt indlæg
Gammel 23-03-2012, 20:24   #1
Piedeux
Ved at vænne sig til K10
 
Tilmeldingsdato: 23-03 2012
Indlæg: 24
Styrke: 13
Piedeux er ny på vejen
Åbent brev til Mette Frederiksen

Det her er meget passende mit første indlæg på K10... det er samtidigt også mit første politiske indlæg i et offentligt forum/rum.

Jeg har planlagt at sende det til de politiske ordfører samt udvalgte i den danske presse, så ligger du inde med en anbefaling til relevante modtagere, så noter dem gerne ned for mig, tak ;o)

Min egen uge har bidraget til at min deltagelse i den offentlige debat bliver noget mindre end jeg oprindeligt havde tænkt mig. Mandagen gik med at gennemlæse regeringens reformforslag, tirsdagen med at blive fyret som flexjobber... og ja, så nåede jeg til fredagen før mit skriveri var parat.

Alle kommentarer og eventuelle rettelser af fakta vil blive modtaget med taknemmelighed.

Tak for et godt forum
/Piedeux

================================================== ==
Åbent brev til Mette Frederiksen
================================================== ==

En del af fællesskabet.

Under titlen ”En del af fællesskabet” lancerer regeringen nu et reformudspil af førtidspension og flexjob.

Regeringen ønsker med den nye reform at folk med en begrænset arbejdsevne får adgang/nemmere adgang til arbejdsmarkedet. Ligeledes er regeringens udspil at der skal være et incitament for at (hvor det er muligt) at flexjobbere øger antallet af arbejdstimer.

Dette skal ske ved en omlægning og forringelse af løntilskudsordningen samt forringelser af de arbejdsløse flexjobbere på ledighedsydelse.

Flexjobbere er en del af fællesskabet når:

• Der skal betales 8% sundhedsskat (tidligere kaldet for Bruttoskat)

Flexjobbere i dag er:

• Som ledig berettiget til maksimalt 91% af maksimumdagpengesatsen
• Tilknyttet det kommunale regi og dermed fritaget for a-kasse kontingent

Regeringen lægger op til:

• Flexjobbere bør fremover være medlemmer af en a-kasse
• Flexjobbere vil få deres ledighedsydelse (dagpenge) reduceret med 2%
• Flexjobbere skal betale et reduceret a-kasse kontingent
• Den maksimale ledighedsydelse kan udbetales i en to års periode

Den nye reform sigter dermed på at overføre ansvaret for flexjobberne til a-kasse regi og dermed lette de kommunale udgifter, samtidigt med at a-kasserne skal påtage sig administrationen af ledige flexjobbere.

Selvom visitationen for en flexjobber ofte er livsvarig, så har ledighedsydelsen på de 89% en løbetid på 2 år, hvorefter den vil blive reduceret til 60% af maksimum dagpengesatsen – en flexjobber KAN vælge at forblive i det kommunale regi (ingen a-kasse tilknytning) og får derved selvsamme 60% i ledighedsydelse fra første ledighedsdag.

En flexjobber er med andre ord kun 89% værd af en rask arbejdsløs, når det kommer til dagpengeretten (ledighedsydelse). Flexjobberen får en meromkostning ved at stå i a-kassen i form af a-kasse kontingent.

Dagpenge og andre ydelser finansieres af medlemmerne gennem kontingentet (ca. 25 procent) og via lønmodtagernes indbetaling af arbejdsmarkedsbidrag. Desuden betaler medlemmerne selv administrationen. Kilde: AK-Samvirke - brancheorganisation for danske a-kasser

Flexjobbere betaler på lige fod med andre danske lønmodtagere sundhedsskat (bruttoskat) og bidrager derfor allerede til de 75% af dagpengeudbetalingerne.

Dette er ikke en reform, dette er et sparekatalog som ene og alene har til formål at lave kassetænkning og besparelser på de i forvejen udsatte sociale grupper i det danske fællesskab.

Hvis der skulle være nogen som helst rimelighed i at beskære ledighedsydelsesperioden ned til disse to år på 89%, så fordrer det vel at arbejdsgiverne i den grad tager imod flexjobberne i et ikke tidligere set omfang.

Jeg finder det decideret usmageligt, at man overhovedet kan tænke den tanke, endsige foreslå det og samtidig kalde det for at være en del af fællesskabet. Jeg vil godt betale mere i a-kasse kontingent, hvis jeg er for dyr pga min helbredssituation, men det er ikke rimeligt at trække 11% i folks forsørgelsesgrundlag, fordi de har helbredsproblemer.

De offentlige beskæftigelsesprogrammer med egne og eksterne aktører har spillet fallit i alt for mange år, alt for mange samfunds ressourcer er kastet ned i det sorte hul – i beskæftigelses-terapiens navn. Jeg har været der, så jeg ved hvad jeg taler om.

Det er FOR nemt bare at kaste besparelsen (i dette lovforslag som så mange andre tidligere forslag) over på de i forvejen udsatte grupper i det danske fællesskab. Skam jer !!!

Hvis det her er at være ”En del af fællesskabet” så vil jeg gerne have en udmeldelsesblanket – tak.

Kære politikere – regn nu lige på hvor store besparelser der ville være ved at sammenlægge a-kasserne med jobcentrene, så alle vi skattebetalende danskere kan nøjes med at stille os op i EN kø, når vi er så uheldige at miste vores job. Afskaf a-kasse kontingenterne og tilhørende skattefradrag for a-kasse kontingenter, og lad det blive finansieret via sundhedsskatten – så ville alle være lovligt forsikret i en a-kasse, vi ville spare en unødvendig offentlig administration og opnå en reel besparelse.

Fattes riget fortsat penge, så reducer dog alle sociale overførselsindkomster over en kam. Så kan det være at flexjobbernes ledighedsydelse kun beskæres med 1% og ikke 11%.

Brug så de sparede ressourcer på en MÅLRETTET indsats på oplysningskampagner til de danske virksomheder, så de VED hvad f.eks. flexjobordningen rent faktisk går ud på. Så vil der komme flere stillinger til de mest udsatte i samfundet og dermed også være grundlag for at VISE, at det rent faktisk nytter noget med en reform – en reform ikke kun af navn men også af gavn.

Skulle det vise sig at der er et overskud bagefter, så kan I jo altid indføre en bankpakke 214, måske overtage en svensk togbanestrækning – eller kaste pengene i endnu et dødfødt offentligt IT projekt.

Inden regeringen i dens iver efter at reformere alt og alle også når at reformere og beskære ytringsfriheden, så må jeg hellere finde en passende afslutning.

Flexjobbere og førtidspensionister er ikke dårlige mennesker… det er bare mennesker, som har det dårligere.
Piedeux er ikke logget ind   Besvar med citat