Se enkelt indlæg
Gammel 09-09-2011, 09:52   #2
gunvor
Har ikke tid til andet end K10
 
gunvors avatar
 
Tilmeldingsdato: 13-07 2010
Indlæg: 2.092
Styrke: 17
gunvor er ved at flytte ind på K10gunvor er ved at flytte ind på K10
Når der skal stemmes, så overvej om din stemme vil give uligheden i DK større kraft

Fandt endnu en artikel, som har nyere tal ang. hvor meget uligheden er steget i DK siden 2001, og vhilken politik der fremover vil få den yderligere til at stige:

Citat:
Men siden 2001 har Danmark oplevet en stor stigning i uligheden, og Danmark ligger nu på en 6.-plads blandt de vesteuropæiske lande.

Lande som Norge, Sverige, Østrig, Finland og Belgien har siden 2001 ikke oplevet samme voldsomme stigning i uligheden som Danmark og har derfor nu en mindre ulighed end Danmark.

Oplister man landene efter ændringen i uligheden i perioden 2001-2009, er Danmark det land, der har haft den næststørste stigning i uligheden. Kun Island har haft en større vækst i uligheden.

Samlet er uligheden i Danmark ifølge Eurostat steget med 5 point i perioden svarende til næsten 25 pct. Til sammenligning har eksempelvis Norge og Finland haft et fald i uligheden i perioden på hhv. 2,5 og 1,5 point, som det fremgår af figuren. Det svarer til et fald i uligheden for Norge på knap 10 pct. og på knap 5 pct. i Finland.
Citat:
2001 havde Danmark den laveste andel af fattige ifølge Eurostats opgørelse.

Men frem til 2009 har 6 vesteuropæiske lande overhalet os på listen, så vi er faldet til en syvendeplads i fattigdomsbekæmpelse blandt de vesteuropæiske lande. Island, Holland, Østrig, Finland, Frankrig og Norge har alle overhalet Danmark på listen.

LÆS ARTIKELUligheden vokser dramatisk i Danmark

Ser man på udviklingen i andelen af fattige fra 2001-2009 har Danmark haft den højeste stigning i andelen af fattige blandt de vesteuropæiske lande. Mens andelen af fattige ifølge Eurostat lå på 4 pct. i 2001, er andelen steget til 7,1 pct. i 2009.

De seneste ti års udvikling i Danmark er altså ekstraordinær i europæisk målestok – stort set ingen lande har kunnet følge Danmarks tempo, når det handler om stigning i fattigdom og forøgelse af uligheden.
Citat:
En stor del af forklaringen på stigning i uligheden og fattigdommen i Danmark er den fordelingspolitik, der er ført i perioden. For det første har det haft stor betydning, at huspriserne steg voldsomt i starten af perioden, bl.a. som konsekvens af ejendomsværdiskattestoppet og indførelsen af en række nye lånetyper (flekslån og afdragsfrie lån).

For det andet er der gentagne gange givet skattelettelser i toppen af indkomstfordelingen, mens familier, der ligger i bunden, har fået reduceret ydelserne.

Det er tilfældet med f.eks. starthjælpen, introduktionsydelsen, kontanthjælpsloftet og 450-timers reglen, der har skubbet flere familier ud i fattigdom og har gjort familier, der i forvejen var fattige, endnu fattigere.

Fremadrettet er der ikke noget, der tyder på, at uligheden vil falde i Danmark. I 2010 trådte ’Forårspakke 2.0’ i kraft. Ifølge beregninger fra Finansministeriet får denne skattepakke uligheden til at stige, da lettelserne er koncentreret i toppen af indkomstfordelingen.

Ifølge Finansministeriets beregninger vil ’Forårspakke 2.0’ isoleret set betyde en stigning i uligheden, der er tre gange så stor som de stigninger i uligheden, som ’Forårspakke 1.0’ eller 2007-skatteaftalen gav.

Derudover vil stramningen af 450-timers reglen, forkortelsen af dagpengeperioden og faldet i børnefamilieydelsen være med til at reducere indkomsterne for de personer og familier, der i forvejen ligger i bunden, hvilket igen giver en større ulighed.

Ændrer man ikke prioriteringerne i den økonomiske og sociale politik markant i de kommende år, er der desværre al sandsynlighed for, at vi vil opleve en stadig stigende ulighed og fattigdom. Dermed vil Danmark fortsætte rutsjeturen ned ad de europæiske ranglister.
Min fremhævning og link: http://politiken.dk/debat/analyse/EC...ant-i-danmark/
__________________
It's not where you're going or where you've been
it's not your glory and it's not your sin
It's the difference that you make
When there's more than your pride at stake
gunvor er ikke logget ind   Besvar med citat