Se enkelt indlæg
Gammel 17-08-2011, 14:46   #20
LimoGert
Hvor skulle jeg ellers være
 
Tilmeldingsdato: 16-04 2011
Lokation: Hørsholm
Alder: 68
Indlæg: 108
Blog Indlæg: 1
Styrke: 14
LimoGert er ny på vejen
Læs mit tidligere svar herom og det at kunne blive regnet for "Arbejdsivrig"

Mvh. Gert

--ooOoo--

Hvilende førtidspension.
Med stor sandsynlighed kan udtales, at der er ingen i Danmark, som i skreven stund er registreret for, at have fået gjort sin førtidspension hvilende.

Socialministeriet oplyser til mig, at det er op til kommunen, at udarbejde et regelsæt for dette lovmæssige område!

Jeg har endnu ikke fundet en kommune, som har udarbejdet dette regelsæt!


Arbejde sideløbende førtidspension.
En enlig borger, som ønsker sig et arbejde sideløbende med sin førtidspension, kan have et indtægtsgrunddlag op til 67.800 kroner (2011) før der modregnes i førtidspensionen.

Se link fra borger.dk for mere information: https://www.borger.dk/EMNER/PENSION-...y-ordning.aspx

Socialministeriet oplyser til mig, at det er op til kommunen, at udarbejde et regelsæt for dette lovmæssige område!

Da der ikke findes et sådant regelsæt, så er borgeren uden retsstilling, hvis forholdet mellem kommune og borger måtte efterfølgende blive ødelagt!


Hvornår er en borger for "arbejdsivrig".
Når en borger får et arbejde og borgeren måtte være for arbejdsivrig, så kan borgerens hjemkommune til enhver tid selv vurderer dette og med lovgivningsmæssig ret i en sådan vurdering, at efterfølgende fratage borgeren sin førtidspension!

Herefter skal borgeren igennem et helt nyt afklaringsforløb!

Socialministeriet oplyser til mig, at det er op til kommunen, at udarbejde et regelsæt for dette lovmæssige område!

Og fordi et sådant regelsæt ikke er udarbejdet, så vurderer kommunen det med stor sandsynlighed ud fra "tommelfingerreglen" om, hvornår en borger ikke længere har nogen arbejdsevne!

Når en borger har mindre end én tredjedel arbejdsevne tilbage, så er tildelingsgrundlaget tilstede for en førtidspension.
Én tredjedel arbejdsevne omregnet til timer, er lig med 12 arbejdstimer.

Den tommelfingerregel (læs lokumsregel) finder tit også anvendelse i forbindelse med flexjob!
Men i lovgivningen omhandlende flexjob er der intet angivet omkring timeantal og det vil sige, at et flexjob kan f.eks. godt være på kun to timer ugentlig!

Så det betyder kort beskrevet, at når en borger bliver for arbejdsivrig, så er grænsen ikke 12 timer men en overskridelse over 10 timer!


Arbejde kontra ikke arbejde.
Det må være op til den enkle borger selv, at tage den beslutning med sig selv om man tør begive sig ud i dette gråzoneområde, som ikke lovgivningsmæssigt er beskrevet og som hvis skaden sker medfører, at borgeren er uden retsstilling på området!


Afslutningsvis vil jeg skrive, at alle disse ovenstående informationer om hvordan kommunerne handler i dagligdagen er efterfølgende verificeret og fundet korrekte. Men da alting ændrer sig og specielt i denne tid hvor alle landets kommuner er særdeles hårdt økonomisk presset, så kan min beskrevne tekst sagtens være misvisende selvom ovenstående beskrevne udlægninger er blevet verificeret hele vejen rundt i det lovgivningsmæssige system!

Jeg håber I forstår bare lidt af min tekst, hvad det vil sige ikke at have en retstilling, hvis skaden måtte ske!

Så min slut konklusion er, at jeg på ingen måde kan tilråde dig som borger, at arbejde sideløbende med din førtidspension!

Mvh. Gert
LimoGert er ikke logget ind   Besvar med citat