Se enkelt indlæg
Gammel 25-03-2011, 02:33   #7
TimeGuest
Har ikke tid til andet end K10
 
Tilmeldingsdato: 24-04 2008
Lokation: Costa del Wassersleben
Indlæg: 2.030
Styrke: 19
TimeGuest er rigtig godt på vej
Citat:
Oprindeligt indsendt af Tassi Se meddelelser
Jeg håber, omvendt, at hele forløbet så kan være med til at hjælpe andre frem i deres proces
Det er vel ikke helt utænkeligt, at der derude bag computer-skærmene findes sager, hvis overordnede omdrejningspunktet helt eller delvist er sammenligneligt med netop omdejningspunktet i din sag og som sådan på et eller andet niveau ville kunne profitere af, det der kommer frem, når "hver en sten vendes" i netop din sag.

Ligesom det vel heller ikke helt kan udelukkes, at der er nogen, der på et overordnet plan tager sager som din med ind i den politiske debat på de "bonede gulve", for om muligt fremadrettet at medvirke til bedring af forhold for mennesker i tilsvarende situationer.

Effekten heraf kan man kun håbe på, vil få en chance for at vise gennemslagskraft efter et (forhåbentlig snart) kommende valg med et regeringsskift fra blå til rød stue til følge.


Endelig skal man i sådanne sager anlagt hos forvaltningsmyndigheden altid huske på, at sagsbehandleren først og fremmest er "firmaets mand" (ligesom vi vel også er blevet bekendt med vinklen, fra pressen og ifm. med evt. egen erfaring, i forhold til "bankrådgiveren") og som såden enten har til opgave at spare udgifter for eller tjene penge til "firmaet".

Dette selvom sagsbehandleren gerne vil give det indtryk af at være på borgerens side, og som vi så illustreret i 21 Søndags tema om psykofarmaka-tvang, samtidig med at sagsbehandleren med det administrative og politiske bagland favnes meget godt af konklusionen udledt af Milgram-eksperimentet [1].


Note:
------
[1] http://en.wikipedia.org/wiki/Milgram_experiment

Der i starten af min studietid blev gentaget her til lands og foreviget af: cand.psych, journalist og dokumentarfilmmager Poul Martinsen i: Lydighedens dilemma fra 1980 (vist på DR, herunder genudsendt for en del år siden).

Og substantielt gentaget i forskellige variationer igennem tiden som fx omtalt her: http://videnskab.dk/blog/torturbodde...jobbet-kraever og i: Krigerne fra 2006.


Milgram-eksperimentet viser grundlæggende, at selv "normalt fungerende" mennesker i varierende grad vil være villig til under pres at udøve tortur imod andre mennesker, blot en autoritet (fx en overordnet) pålægger dem det.

Spørgsmålet er herefter om denne "mekanisme" ville kunne betragtes som ansvarsfraskrivende for de forulempende handlinger eller hvorvidt der kan pålægges disse (herunder: dagligdagens) bødler et egentlig: medvirkensansvar for deres handlinger.

Tilføjet: Link til den af Derren Brown (der IMHO i situationer udviser visse autistiske træk) iscenesat variant

http://www.youtube.com/watch?v=y6GxIuljT3w

Sidst redigeret af TimeGuest; 25-03-2011 kl. 02:59.
TimeGuest er ikke logget ind   Besvar med citat