Se enkelt indlæg
Gammel 17-02-2011, 22:10   #2
annagw
Lever på K10
 
Tilmeldingsdato: 06-11 2009
Lokation: København.
Alder: 39
Indlæg: 1.364
Styrke: 16
annagw er ny på vejen
Hejsa!!!

Velkommen til!

Jeg er ked af at jeg ikke har gode nyheder

Når man får revalidering er det meningen at man skal tage uddannelsen på normeret tid, og for at kunne klare det, får man revalideringsydelse og evt. tilskud til udgifter.
Udgangspunktet er, at man efter endt revalidering, vil kunne blive selvforsørgende.

Som det lyder, så har både din veninde og sagsbehandleren troet, at hun ville kunne klare uddannelsen til og arbejdet som socialrådgiver, og derfor er det helt korrekt, at hun er blevet bevilget et revalideringsforløb.

Citat:
Oprindeligt indsendt af Alvin Se meddelelser
Hun er nu kaldt til møde vedrørende hendes revalidering, og jeg mistænker at de vil stoppe den, og overføre hende til kontanthjælp. Det regnes for sandsynligt at hun vil have svar på de sidste prøver fra sygehuset i løbet af de næste 2 måneder.
Det vil jeg give dig helt ret i; altså, at revalideringsforløbet formodentlig vil blive stoppet.
Det giver god mening (lovgivningsmæssigt), eftersom revalideringsforløbet er bevilget ud fra, at din veninde kunne følge uddannelsen og blive selvforsørgende.

Nu er situationen en helt anden:
Din venindes lidelse er forværret, så hun pt ikke kan klare studierne og hun er sygemeldt på ubestemt tid.
Fremtidsudsigterne for hendes helbred er uklare - det er uvist, om hun vil kunne vende tilbage til studiet; for ikke at sige om hun overhovedet vil kunne klare arbejdet som socialrådgiver på sigt, eller om hendes tilstand er stationær eller i værste tilfælde vil forværres.

Citat:
Oprindeligt indsendt af Alvin Se meddelelser
Kontanthjælp gives jo ikke til syge, så vidt jeg ved.
Det har du helt misforstået.
Kontanthjælp søges, når man står uden indtægt. Alle kan søge - men desværre kan ikke alle få:
Har man formue over 10.000 kr. kan man ikke få.
Har man en ægtefælle der har indkomst ryger man under for reglen om ægtefælleforsørgelse.

Citat:
Oprindeligt indsendt af Alvin Se meddelelser
Er hun berettiget til sygedagpenge?
Nej. Sygedagpenge er for folk der har arbejdet uafbrudt i 13 uger, og i løbet af den tid mindst 120 timer.

Citat:
Oprindeligt indsendt af Alvin Se meddelelser
Hvad sker der hvis hun søger førtidspension? Mens hun afventer afgørelsen, hvad kommer hun så under? Og hvis ftp'en afvises, hvad skal hun så forvente bagefter?
Din veninde vil næppe få førtidspension. Og jeg må indrømme at jeg er undrende overfor at I overvejer det.
Førtidspension får man først, og KUN, når det er hundrede procent fastslået at man INGEN arbejdsevne og ikke FÅR nogen arbejdsevne.

Hendes sag er ikke belyst:
Hun er helbredsmæssigt uafklaret og hun er uafklaret med hensyn til arbejdsevne.
Førtidspension fås først efter et hav af arbejdsprøvninger der viser at man ingen arbejdsevne har i noget erhverv.
Det tager årevis - på nær for et fåtal hvor det er ABSOLUT indlysende at man ikke kan komme tilbage på arbejdsmarkedet.

Derfor vil sagsbehandleren sige det samme som jeg, og dermed vil sagsbehandleren og dennes kolleger som i fællesskab indstiller til pension ikke gøre det. Fordi der mangler alt for meget i sagen, så der ikke er nogen grund til at gøre det.

Man har dog altid mulighed for selv at søge førtidspension på foreliggende grundlag (det der allerede er i ens sag) efter Lov om social pension §17, men som sagt så vil hun ikke få den.

Hvis hun søger førtidspension ryger hun HELT sikkert på kontanthjælp.
For så har hun aktivt givet udtryk for, at hun ikke vil kunne klare uddannelsen - og dermed revalideringsforløbet.
Men jeg tror stadig at hun ryger på kontanthjælp under alle omstændigheder.

Har man nedsat arbejdsevne kan flexjob komme på tale, men det tager også tid, prøvelser og kræver helbredsmæssig afklaring. Det er som oftest der man starter: Er det umuligt at klare sig på ordinære vilkår i noget erhverv, så kan man blive arbejdsprøvet og visisteret til flexjob. Faktisk helt ned til under 10 timer om ugen!!!! (Helt absurd).
Har I talt om muligheden for flexjob?? Du skriver ikke rigtig hvad hun gerne selv vil og har af forestillinger om fremtiden.

Personligt har jeg været på kontanthjælp i 6 år på grund af psykisk sygdom der forhindrer mig i at indgå på arbejdsmarkedet.

Jeg afventer nu formodentlig at blive indstillet til førtidspension af min sagsbehandler, da diverse aktiveringstilbud og arbejdsprøvninger ikke har ført noget godt med sig, og både psykiater og kommunens lægekonsulent siger at jeg ikke kan få det bedre.

Men på trods af at jeg har været uden for arbejdsmarkedet i 6 år, i lange perioder kun kommer ud af min lejlighed når jeg skal købe ind, jeg som oftest har brug for 12 times søvn i døgnet, er stærkt medicineret med psykofarmaka, meget let udmattes af indtryk, er meget lydfølsom og lider af angst, depressioner, spiseforstyrrelse m.m., så kan jeg ikke være sikker på at blive bevilget førtidspension.
Men jeg håber.

Prøv at læse rundt omkring her på K10 - så finder du ud af hvordan virkeligheden med hensyn til at få bevilget flexjob og førtidspension ser ud.

Sidst redigeret af annagw; 17-02-2011 kl. 23:01.
annagw er ikke logget ind   Besvar med citat