Se enkelt indlæg
Gammel 07-02-2011, 10:22   #2
gunvor
Har ikke tid til andet end K10
 
gunvors avatar
 
Tilmeldingsdato: 13-07 2010
Indlæg: 2.092
Styrke: 17
gunvor er ved at flytte ind på K10gunvor er ved at flytte ind på K10
Hej Suncil.

Har du ikke glemt et link, evt. dette?: http://politiken.dk/erhverv/ECE11884...i-statskassen/

Her noget af teksten:

"Regeringen har tilsyneladende fuldstændig opgivet sine planer om at få styr på økonomien de næste år, advarer en række økonomer.

Med fremlæggelsen af efterlønsreformen siger regeringen, at den vigtigste økonomiske udfordring nu er at skabe balance i Danmarks økonomi i 2020. Men det er en kæmpefejl, mener økonomerne.

»Dansk økonomis problemer er her og nu så alvorlige både med hensyn til budgettet og arbejdsløsheden, at 2020 ikke rigtig spiller nogen rolle«, siger professor Jesper Jespersen fra Roskilde Universitet.

»Det er katastrofalt, at man ikke gør noget nu. Selvfølgelig skal man adressere den langsigtede udfordring. Men det vigtigste må være, hvordan man mildner den økonomiske krise, der stadig kører«, siger tidligere overvismand, professor Christen Sørensen, Syddansk Universitet.

»Fuldstændig uforståeligt«
Økonomerne peger på, at efterlønsreformen gør ondt værre på kort sigt. I 2012 skal folk have deres efterlønsbidrag betalt tilbage. Ifølge regeringens tal vil det koste omkring 40 milliarder kroner ? penge, der skal lånes og betales renter af.

»Det giver en permanent forværring af det offentlige budget på 1,5 til 2 milliarder. Så det skal modregnes i det, man kan spare ved at afskaffe efterlønnen«, siger professor Bo Sandemann Rasmussen fra Aarhus Universitet. Jesper Jespersen er rystet over den prioritering.

»Det er fuldstændig uforståeligt. Det kan ikke undgå at øge gælden og dermed rentebyrden, uanset om man henter pengene ind engang ude i fremtiden. Det er det groveste eksempel på, at man er parat til at sætte den kortsigtede stabilitet over styr for at aflede debatten«, siger han."

Med afslutning af flg. spørgsmål til Hjorten:

"Kommunernes ansvar
»Vi har gennemført skærpede og meget skrappe sanktioner over for kommunerne, hvor vi kan trække 3 milliarder i det betingede bloktilskud, der er lavet politisk godkendte halvårsregnskaber, og vi har lavet en skattesanktion«, siger han.

Kan du garantere, at I når målene i genopretningspakken og 2015-planen?

»Det mener jeg. De skærpede sanktioner, vi har gennemført, gør, at jeg kan se, at der er meget stor aktivitet i alle kommuner for at bringe overforbruget ned. Regnskabet skal overholde budgettet«.

Så det er kommunernes ansvar at hente overforbruget hjem?

»Ja, helt klart. Det er dem, der har haft overforbruget«, siger finansministeren. "

Til sidstnnævnte, kan man jo kun sige: ansvarsforflygtigelse pakket ind i valgflæsk.
__________________
It's not where you're going or where you've been
it's not your glory and it's not your sin
It's the difference that you make
When there's more than your pride at stake
gunvor er ikke logget ind   Besvar med citat