Se enkelt indlæg
Gammel 02-09-2010, 21:41   #6
Anne Mette
Hjemmevant på K10
 
Tilmeldingsdato: 25-03 2010
Indlæg: 205
Blog Indlæg: 1
Styrke: 15
Anne Mette er ny på vejen
Når man læser vejledningen til loven, så står der højt og tydeligt revalidering og ikke virksomhedspraktik!

Så hvor dobbelt er den liiiige? Revalidering, herunder virksomhedspraktik.... Herunder betyder under dette - dvs. under dette punkt!!!!

Men her er så bare ikke tale om at der findes en jobplan, eller en bevilliget revalidering. Der er en virksomhedspraktik som er startet oprindeligt for at afklare arbejdsevnen og med henblik på tilbagevenden til det ordinære jobmarked! Ikke med henblik på revalidering!


Citat:
27.2 Når det er overvejende sandsynligt, at der kan iværksættes revalidering

Hvis kommunen på det foreliggende grundlag anser det for overvejende sandsynligt, at der vil blive iværksat revalidering, herunder virksomhedspraktik, kan sygedagpengeperioden forlænges, indtil den egentlige revalidering iværksættes, jf. lovens § 27, stk. 1, nr. 1.

En forlængelse forudsætter, at det på tidspunktet for afgørelsen herom må anses for overvejende sandsynligt, at revalidering vil blive iværksat. Det er således ikke i sig selv tilstrækkeligt, at der må iværksættes afklarende undersøgelser med henblik på at vurdere, om revalidering er overvejende sandsynlig, jf. Principafgørelse F-7-01 (sag nr. 2).

Forlængelse kan kun ske, hvis der er tale om en realistisk revalideringsmulighed, som kan forventes at føre til, at sygedagpengemodtageren kan vende tilbage til det ordinære arbejdsmarked, dvs. til beskæftigelse på normale vilkår. Se Principafgørelserne D-14-99, D-21-99, D-24-99 og D-25-99.

Der kan ske forlængelse af sygedagpengeperioden i de tilfælde, hvor sygedagpengemodtageren på tidspunktet for varighedsbegrænsningens indtræden endnu ikke opfylder betingelserne for at overgå til revalideringsydelse efter lov om en aktiv socialpolitik.

Det er i denne forbindelse vigtigt at fastslå, at der kan ske forlængelse, uanset om der ved varighedsbegrænsningens indtræden er fastlagt en jobplan. Det har således alene betydning, om kommunen skønner, at det er overvejende sandsynligt, at der – på et senere tidspunkt – vil blive iværksat revalidering, jf. Principafgørelserne D-14-00 og D-9-01.

Hvis sygedagpengemodtageren ikke ønsker at deltage i revalidering her i landet, kan det ikke anses for overvejende sandsynligt, at revalidering vil blive iværksat efter de danske regler. Dette kan medføre, at der ikke er grundlag for at forlænge sygedagpengeperioden. Se herom Principafgørelse D-17-02.

Det er en væsentlig forudsætning for at forlænge sygedagpengeperioden efter bestemmelsen i lovens § 27, stk. 1, nr. 1, at den sygemeldte er motiveret for og aktivt deltager i de foranstaltninger (forrevalidering), som indgår i den afklarende fase, inden kommunen iværksætter den realistiske jobplan.

Hvis det senere viser sig, at revalideringsmulighederne ikke længere er realistiske, eller hvis sygedagpengemodtageren ikke aktivt deltager i de påbegyndte aktiviteter, skal udbetalingen af sygedagpengene standses.

Der er ikke fastlagt nogen tidsmæssig begrænsning for, i hvor lang tid sygedagpengeperioden kan forlænges, men det er en forudsætning, at forrevalideringsperioden er så kortvarig som mulig.
Florken, vil du stadig mene at den er dobbelt? Der står jo ikke noget om at denne kan dække en virksomhedspraktik, men der tales direkte om revalidering!

Men ok, vil tildels give dig lidt ret i at der kan være noget elastik, i "overvejende sandsynligt at der iværksættes revalidering"
Men eftersom vi ikke har fået nogen som helst anden information end forlængelsesbrevet og ikke kan få noget møde med sagsbehandleren før om vel 14 dage eller lign. Så har vi jo ikke nogen mulighed for at vide hvilket grundlag anden aktør er forlænget med denne gang.

Solen Tak for dit link Men har rimeligt styr på LAS § 46 og vejledningen hertil (i hvert fald mere end DUKH's rådgiver der ringede retur forleden *SUUUK* Han meddelte også at jeg vidste mere om sygedagpengeloven end han gjorde *ENDNU ET DYBT SUUUK*)

Knus til jer begge
Anne Mette er ikke logget ind   Besvar med citat