Se enkelt indlæg
Gammel 11-08-2010, 17:36   #4
curls
Jeg bor her på K10
 
Tilmeldingsdato: 29-01 2007
Lokation: Sjælland
Indlæg: 3.397
Styrke: 23
curls er fast beboer på K10curls er fast beboer på K10curls er fast beboer på K10
Okay

Jeg har bare fundet det her fra http://www.clh.dk/?id=1474#c3988, hvor der nævnes det her, som jeg ikke helt selv 100% forstår:


Arbejdsgiverens refusion af sygedagpenge


Når en person er ansat i et fleksjob, kan arbejdsgiveren modtage refusion for udgifterne til sygedagpenge allerede fra den ansattes første fraværsdag. Vær dog opmærksom på, at der kan se modregning i løntilskuddet, se afsnittet ”Modregning af sygedagpenge i løntilskud”.

Afholdelse af udgifterne til sygedagpenge

Staten afholder 100 % af kommunens udgifter til sygedagpenge i de første fire uger af en fraværsperiode under sygdom. Dernæst refunderes kommunens udgifter med 50 % til og med 52. uge regnet fra første sygedag i det aktuelle sygefravær og ansættelsesforhold. Fortsætter sygedagpengene derefter, afholder kommunen selv udgifterne til sygedagpenge.

§ 56-aftale

Der er i princippet stadig mulighed for at oprette en § 56-aftale (tidligere § 28-aftale), der gør det muligt at fritage private såvel som offentlige arbejdsgivere for at betale sygedagpenge til den ansatte i de 21 første kalenderdage af hvert sygefravær, såfremt lønmodtagerens sygdoms-risiko er væsentligt forøget.


Modregning af sygedagpenge i løntilskud

Hvis den ansatte i en periode modtager løn under sygdom, skal arbejdsgiveren orientere kommunen om dette. Orienteringen skal ske allerede fra den ansattes første fraværsdag eller snarest derefter. Løntilskuddet til arbejdsgiveren i sygdomsperioden nedsættes med et beløb svarende til det, arbejdsgiveren kan få refunderet efter lov om dagpenge ved sygdom eller fødsel. Nedsættelsen opgøres pr. dag, som der modtages refusion for.

Beskæftigelsesministeriet har vejledende udtalt, at formålet er at sikre, at en arbejdsgiver ikke har en økonomisk gevinst ved både at modtage tilskud til lønnen og dagpengerefusion. Bestemmelsen skal forstås sådan, at en arbejdsgiver ikke modtager løntilskud, hvis sygedagpengene overstiger løntilskuddet. Hvis løntilskuddet er højere end sygedagpengene, modtager arbejdsgiveren sygedagpenge og forskellen mellem løntilskud og sygedagpenge.

Tilskuddet opgøres pr. sygedag. Løntilskuddet nedsættes med hele det beregnede sygedagpengebeløb. Modregningen kan dog højst medføre, at løntilskuddet bortfalder.

Staten refunderer 65 % af kommunens udgifter til løntilskud. Dog ikke, hvis det rette grundlag for at træffe afgørelse ikke foreligger, se afsnittet “Grundlaget for afgørelsen om fleksjob”.

Sidst redigeret af curls; 11-08-2010 kl. 17:39.
curls er ikke logget ind   Besvar med citat